Pirkšanas noteikumi
PREČU PĀRDOŠANAS NOTEIKUMI
SIA SKAISTUMA BARS – www.silkvei.com
1. Vispārīgie noteikumi
1.1. Šie Pirkšanas noteikumi un nosacījumi kopā ar dokumentiem, kas minēti šajos noteikumos un nosacījumos, ir paredzēti, lai sniegtu informāciju par SIA SKAISTUMA BARS (“Pārdevējs”) un Interneta veikalā pārdoto preču pirkšanas un pārdošanas noteikumiem un nosacījumiem (“Noteikumi”) Noteikumu 5.1. punktā norādītajām personām (“Pircējs”), kurš iegādājas preces (“Preces”) no Interneta veikala www.silkvei.com.
1.2. Šie Noteikumi attiecas uz jebkuru līgumu starp Pārdevēju un Pircēju par Preču pārdošanu (“Līgums”). Lūdzu, rūpīgi izlasiet šos Noteikumus un pārliecinieties, ka esat tos pareizi sapratis, pirms pasūtāt Preces no Interneta veikala. Lūdzu, ņemiet vērā, ka Pircēja pienākums ir piekrist šiem Noteikumiem un Privātuma politikai pirms pasūtījuma pabeigšanas, bet, atsakoties to darīt, pasūtījums netiks pabeigts un Preces netiks pasūtītas.
1.3. Pircējs tiek aicināts izdrukāt šos Noteikumus turpmākai atsaucei.
1.4. Jūs arī tiekat informēts, ka šos Noteikumus var grozīt saskaņā ar šo Noteikumu 6. daļā aprakstīto procedūru. Mēs iesakām pārskatīt Noteikumus katru reizi, kad pasūtāt Preces, lai pārliecinātos, ka jūs pilnībā saprotat noteikumus, ar kādiem tiks veikts jūsu pasūtījums katrā konkrētā gadījumā. Šie Noteikumi pēdējo reizi tika atjaunināti 2023. gada 29. septembrī.
1.5. Šie Noteikumi un visi Līgumi starp Pārdevēju un Pircēju tiek sastādīti un noslēgti tikai Latvijas valsts valodā.
2. Informācija par pārdevēju
2.1. Šie Noteikumi attiecas uz Preču iegādi no www.silkvei.com (“Interneta veikals”). Pārdevējs ir SIA “SKAISTUMA BARS” – Latvijas Republikā reģistrēta sabiedrība ar ierobežotu atbildību, reģistrācijas numurs: 40203140225, juridiskā adrese Brīvības iela 36-34, LV-1001, Latvija. Dati par Pārdevēju tiek uzkrāti un glabāti Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā (www.ur.gov.lv). Pārdevēja PVN reģistrācijas numurs ir LV40203140225
2.2. Plašāka informācija par Pārdevēju ir sniegta sadaļā “Par mums”.
2.3. Pārdevēja kontaktinformācija ir norādīta sadaļā “Kontakti”.
3. Preces
3.1. Preču attēli Interneta veikalā ir tikai ilustratīvi. Lai gan Pārdevējs dara visu iespējamo, lai pēc iespējas precīzāk attēlotu Preču krāsas, Pārdevējs nevar garantēt, ka Pircēja ierīces ekrāns precīzi attēlos Preču krāsas. Pircējs saprot, ka Preces var būtiski atšķirties no to attēliem.
3.2. Preču iepakojums var atšķirties no tā, kas redzams Interneta veikalā pievienotajos attēlos.
3.3. Ja vien nav norādīts savādāk, visas Preces, kas tiek piedāvātas Interneta veikalā, ir pieejamas. Gadījumā, ja pasūtītās Preces nav iespējams pārdot Noteikumu un nosacījumu 5.10. un 9.5. punktā minēto apstākļu dēļ, Pircējs par to nekavējoties tiek informēts ar e-pasta vai cita saziņas līdzekļa (telefona vai SMS) starpniecību, un šādu Preču pasūtījums tiek anulēts.
3.4. Pārdevējs ir tiesīgs noteikt minimālo un/vai maksimālo pasūtījuma daudzumu konkrētai Precei vienā pasūtījumā.
4. Personas datu apstrāde
4.1. Pārdevējs apstrādā Pircēja personas datus saskaņā ar Privātuma politiku. Tā kā Privātuma politikā ir izklāstīti svarīgi Noteikumu noteikumi, mēs iesakām Pircējam tos rūpīgi izlasīt un pārliecināties, ka visi Privātuma politikas noteikumi ir skaidri un pieņemami Pircējam.
5. Pirkuma un pārdošanas līguma noslēgšana
5.1. Klienti var iegādāties Preces šajā Interneta veikalā:
a) privātpersonas
b) juridiskās personas.
5.2. Pieņemot šos Noteikumus un Nosacījumus, Pircējs apstiprina, ka tam ir tiesības iegādāties Preces šajā Interneta veikalā.
5.3. Pasūtāmo Preču daudzums nedrīkst būt mazāks par minimālo groza summu, kuras faktiskā summa ir norādīta sadaļā “Piegāde un saņemšana”.
5.4. Pārdevēja pasūtīšanas kārtība nodrošina Pircējam iespēju pārbaudīt un labot kļūdas pirms galīgā pasūtījuma veikšanas. Pircējam ir ieteicams rūpīgi izlasīt un pārbaudīt iesniegto pasūtījumu katrā pasūtījuma iesniegšanas posmā.
5.5. Līgums starp Pircēju un Pārdevēju uzskatāms par noslēgtu ar brīdi, kad Pircējs, interneta veikalā ir izveidojis Preču grozu, norādījis Pircēja vārdu, uzvārdu (latīņu burtiem) un piegādes adresi, precīzu pasta indeksu, izvēlējies maksāšanas veidu un iepazinies ar šiem Noteikumiem, nospiež taustiņu “Veikt pasūtījumu” un apmaksājis pasūtījumu vai izvēlējies apmaksas veidu, kas norādīts Noteikumu 10.1. punkta b. apakšpunktā. Pasūtījuma neapmaksāšana tiek uzskatīta par līguma pārkāpumu. Pārdevējs ir tiesīgs sazināties ar Pircēju, izmantojot Pasūtījumā norādīto tālruņa numuru vai e-pasta adresi, pamatojoties uz noslēgto Līgumu vai, lai atrisinātu jebkuras neskaidrības, kas rodas saistībā ar Līguma izpildi.
5.6. Kad Pircējs iesniedz pasūtījumu un apmaksā to vai izvēlas Noteikumu un nosacījumu 10.1. punkta b) apakšpunktā norādīto maksājuma veidu, Pircējam tiek nosūtīts e-pasts, kas apstiprina pasūtījuma saņemšanu.
5.7. Sagatavojot pasūtījumu, Pārdevējs nosūta Pircējam e-pastu un/vai SMS, informējot, ka Preces ir nosūtītas Pircējam vai ir gatavas saņemšanai veikalā (atkarībā no izvēlētā piegādes veida).
5.8. Katrs starp Pircēju un Pārdevēju noslēgtais līgums (pasūtījums) tiek reģistrēts un saglabāts interneta veikala datubāzē.
5.9. Noslēdzot Līgumu, Pircējs piekrīt, ka uz pirkuma brīdī norādīto e-pasta adresi tiks nosūtīts elektronisks PVN rēķins ar pirkuma informāciju. Rēķins tiek nosūtīts pa e-pastu darba dienās ne vēlāk kā 2 (divu) darba dienu laikā no brīža, kad Pircējs saņem Preces vai Pārdevējs piegādā Preces kurjeram (ja Preces Pircējam piegādā kurjers). PVN rēķins tiek izrakstīts dienā, kad Preces ir piegādātas kurjeram vai saņemtas/piegādātas (atkarībā no tā, kurš ir izvēlēts un kurš no Pārdevēja piegādātājiem piegādā Preces konkrētajā gadījumā).
5.10. Gadījumā, ja Pārdevējs nevar pārdot Preces, piemēram, tāpēc, ka Preces nav noliktavā, Preces vairs netiek pārdotas vai tāpēc, ka tiešsaistes veikalā ir kļūdaini norādīta cena, kā noteikts šo Noteikumu 9.5. punktā, Pārdevējs par to paziņo Pircējam, izmantojot e-pastu vai citus saziņas veidus (tālruni vai SMS), un pasūtījums tiek anulēts. Gadījumā, ja Pircējs jau ir samaksājis par Preci, Pārdevējs 14 (četrpadsmit) kalendāro dienu laikā atmaksā samaksātās summas.
6. Tiesības grozīt noteikumus
6.1. Pārdevējs patur tiesības grozīt šos Noteikumus, tai skaitā, bet ne tikai, attiecībā uz:
a) apmaksas noteikumu grozījumiem;
b) piemērojamo tiesību aktu grozījumiem.
6.2. Katru reizi, pasūtot Preces, Līguma starp Pārdevēju un Pircēju slēgšanas nolūkā, būs spēkā tā Noteikumu redakcija, kas būs spēkā uz Līguma slēgšanas dienu.
6.3. Ja Noteikumi tiek grozīti saskaņā ar šo Noteikumu 6. punktu, Pārdevējs informēs un paziņos Pircējam, ka Noteikumi ir grozīti, un grozījumu datums tiks norādīts šo Noteikumu 1.4. punktā.
7. Kvalitatīva preču atgriešana un vienpusēja atkāpšanās no Līguma, patērētājam izmantojot atteikuma tiesības
7.1. Pircējam, kas ir patērētājs (fiziska persona), ir tiesības izmantot atteikuma tiesības, nenorādot iemeslu, un vienpusēji atkāpties no Līguma, atgriežot saņemto Preci – šo Noteikumu 7.3. punktā noteiktajā termiņā. Šis noteikumus nozīmē, ka minētajā laika periodā pārdomājot vai citu iemeslu dēļ nolemjot atteikties no Preces, Pircējam ir tiesības paziņot Pārdevējam par savu lūgumu atgriezt preces Pārdevējam un saņemt samaksāto naudu. Pircējs sedz Preču atgriešanas izmaksas.
7.2. Pircējs (patērētājs) nevar izmantot atteikuma tiesības un nevar atgriezt Preces Ministru kabineta 20.05.2014. noteikumu Nr. 255 “Noteikumi par distances līgumu” 22.punktā noteiktajos gadījumos, ja:
a) Prece tiek izgatavota pēc Pircēja norādījumiem vai Prece ir nepārprotami personalizēta (pielāgota Pircēja personīgajām vajadzībām);
b) Prece ātri bojājas vai tai drīz beidzas derīguma termiņš;
c) Pircējs ir atvēris iepakojumu Precei, kuru veselības un higiēnas apsvērumu dēļ nevar atgriezt atpakaļ;
7.3. Pircēja tiesības 14 dienu laikā vienpusēji atkāpties no Līguma, atgriezt Preces Pārdevējam un saņemt naudu, izmantojot atteikuma tiesības, tiek piemērotas tikai patērētājiem (fiziskām personām) un rodas ar Līguma noslēgšanas dienu, kā tas ir definēts Noteikumu 5. punktā. Kvalitatīvas Preces var tikt atgrieztas arī ilgākā termiņā atsevišķos Pārdevēja norādītajos gadījumos, kad par tiem Pārdevējs sniedz attiecīgu informāciju, pārdodot Preci.
7.4. 14 dienu termiņu atteikuma tiesību izmantošanai skaita šādi:
a) ja tiek iegādāta Prece, noslēdzot Līgumu – no dienas, kad Pircējs vai trešā persona, kas nav pārvadātājs (kurjers) un kuru norādījis Pircējs, ir saņēmis Preci;
b) ja Pircējs vienā pasūtījumā ir pasūtījis vairākas Preces, kuras piegādā atsevišķi, – no dienas, kad Pircējs vai trešā persona, kas nav pārvadātājs un kuru norādījis Pircējs, ir saņēmusi pēdējo Preci;
c) ja tiek piegādāta Prece, kas sastāv no vairākām partijām vai daļām, – no dienas, kad Pircējs vai trešā persona, kas nav pārvadātājs un kuru norādījis Pircējs, ir saņēmusi Preces pēdējo partiju vai daļu;
Ja termiņa beigas iekrīt valstī „oficiāli” noteiktā brīvdienā, atteikuma tiesības izmantojamas līdz minētā termiņa beigu datumam sekojošajai darba dienai (ieskaitot to).
7.5. Lai izmantotu atteikuma tiesības, Pircējam ir jāinformē Pārdevējs par lēmumu atteikties no Līguma, nosūtot vai iesniedzot attiecīgu rakstveida paziņojumu brīvā formā, kurā būtu ietverts Pircēja paziņojums par atteikšanos no Līguma, vai aizpildot atteikuma veidlapu – PDF/WORD. Paziņojums par atteikšanos vai atteikuma veidlapa jāiesniedz veikalā, kura adreses ir atrodamas šeit, vai jānosūta elektroniski pa e-pastu uz adresi: [email protected]. Saņemot Pircēja paziņojumu elektroniski, Pārdevējs nekavējoties nosūta Pircējam apstiprinājumu par paziņojuma saņemšanu uz Pircēja e-pastu.
7.6. Pircējs nekavējoties, bet ne vēlāk kā 14 (četrpadsmit) dienu laikā pēc tam, kad iesniedzis vai nosūtījis Pārdevējam atteikuma veidlapu vai paziņojumu par atteikuma tiesību izmantošanu, atgriež vai nodod Preces Pārdevējam veikalā (adresi varat atrasts sadaļā “Kontakti”) vai personai, kuru Pārdevējs ir pilnvarojis pieņemt Preces. Termiņš tiek uzskatīts par ievērotu, ja Pircējs Preces nodod vai nosūta Pārdevējam pirms 14 (četrpadsmit) dienu termiņa beigām. Pircējs sedz Preču atgriešanas izmaksas.
7.7. Pircējs var izmantot tiesības atgriezt Preces tikai tad, ja nav nokavēts Noteikumu 7.3. un 7.4. punktā noteiktais atteikuma tiesību izmantošanas termiņš.
7.8. Pircējam ir tiesības pārbaudīt Preci, lai noskaidrotu tās raksturu, īpašības un darbības, bet Preces lietošana tās rakstura, īpašību un darbību noskaidrošanai un pārbaudei ir iespējama tādā mērā, kādā tas būtu iespējams veikalā.
7.9. Pircējs ir atbildīgs par Preces vērtības samazināšanos vai tās izmantošanu pretēji labai ticībai (tajā skaitā, bet ne tikai, šo Noteikumu 7.10. punktā norādītajos gadījumos), ja Prece atteikuma tiesību izmantošanas laikā lietota citā nolūkā, nevis Preces rakstura, īpašību un darbības noskaidrošanai.
7.10. Atgriežamās Preces nedrīkst būt bojātas vai izmantotas tādā veidā, kas pārsniedz Preču lietošanas apjomu, lai noskaidrotu un pārbaudītu to raksturu, īpašības un darbību. Pircējs cenšas saglabāt atgriežamo Preču oriģinālo iepakojumu, autentiskās etiķetes un aizsargmaisiņus. Preces ir jānosūta atpakaļ kopā ar tiem pašiem piederumiem, ar kādiem tās tika pārdotas, kā arī ar Preču lietošanas instrukcijām un garantijas talonu, ja tie tika piegādāti kopā ar Precēm. Visas dāvanas, kas saņemtas kopā ar Precēm, arī ir jānodod atpakaļ kopā ar tām.
7.11. Atgriežot Preces, ir jānorāda rēķina numurs un pasūtījuma numurs. Ja iespējams, Pircējam jāpievieno rēķins, lai Pārdevējs varētu pēc iespējas ātrāk atmaksāt Pircējam naudu par iegādātajām Precēm.
7.12. Pircējam, kurš atgrieza Preces, tiek atgriezta visa par Preci samaksātā nauda, ieskaitot piegādes izdevumus. Pārdevējs atmaksā naudu par Precēm un piegādes izmaksas ne vēlāk kā 14 (četrpadsmit) dienu laikā no dienas, kad Pārdevējs tiek informēts par Pircēja lēmumu atteikties no Līguma. Aktuālie piegādes un apkalpošanas pakalpojumu tarifi ir sniegti sadaļā “Preču piegāde un saņemšana“. Ja tiek atgriezta tikai daļa Preču, piegādes izdevumi tiek atmaksāti tikai tādā gadījumā, ja pārējām tā paša pasūtījuma Precēm, pērkot tās atsevišķi, tiktu piemērots zemāks tarifs, nekā tarifs, kas piemērots pērkot Preces kopā ar Precēm, kas tiek atgrieztas, un tikai tādā apmērā, kas ir vienāds ar norādīto tarifu starpību. Ja Pircējs ir izvēlējies izmantot piegādes veidu, kas nav lētākais Pārdevēja piedāvātais standarta piegādes veids, Pārdevējam nav pienākuma atlīdzināt Pircējam papildu piegādes izmaksas.
7.13. Pārdevējs pārskaita atmaksājamās summas uz Pircēja paziņojumā par atteikšanos no Līguma vai atteikuma veidlapā norādīto bankas kontu.
7.14. Pārdevējs ir tiesīgs aizturēt summas atmaksu Pircējam līdz brīdim, kad Pārdevējs ir saņēmis Preces vai Pircējs ir iesniedzis Pārdevējam pierādījumus, ka Preces ir atgrieztas, atkarībā no tā, kura darbība ir veikta agrāk.
7.15. Pircējam ir tiesības atkāpties no Līguma arī līdz brīdim, kad Pircējs saņem Preces.
7.16. Gadījumā, ja Preces tika piegādātas Pircējam pēc atteikuma no Līguma:
a) Pircējam ir pienākums nekavējoties atgriezt Preces Pārdevējam;
b) izņemot gadījumus, kas ir saistīti ar neatbilstošu Preci, kā tas ir paredzēts Noteikumu 15.7. punktā, Pircējs būs atbildīgs par Preču atgriešanas Pārdevējam izdevumu segšanu;
c) Pircējam ir pienākums pienācīgi rūpēties par Preču saglabāšanu līdz to atgriešanai Pārdevējam;
d) Preču cena un piegādes izmaksas tiek atmaksātas Pircējam saskaņā ar Noteikumu 7.12. punktu.
7.17. Pircējam visos gadījumos ir tiesības, kas izriet no neatbilstošas Preces pārdošanas, kuras paredz Latvijas Republikas normatīvie akti. Atgriešanas noteikumi, kas norādīti šajā 7. vai citos Noteikumu punktos neietekmē šo tiesību pastāvēšanu.
8. Piegāde
Piegāde uz mājām
8.1. Pircējam izvēloties, Preces piegādā transporta uzņēmums uz Pircēja rēķina. Atsevišķos Pārdevēja norādītajos gadījumos Preces tiek piegādātas uz Pārdevēja rēķina.
8.2. Pircējs, pasūtījuma brīdī izvēloties Preču piegādes uz mājām pakalpojumu, apņemas norādīt precīzu Preču piegādes vietu. Precīza piegādes cena ir atkarīga no pasūtamo Preču svara un cenas. Aktuālās piegādes cenas ir norādītas sadaļā “Piegāde un saņemšana”.
8.3. Pircēja pasūtījums tiek izpildīts pirms plānotās piegādes dienas, kas norādīta Noteikumu 5.7. punktā norādītajā paziņojumā par izsūtīšanu, izņemot gadījumus, ja iestājas notikumi, ko Pārdevējs nekontrolē (kā definēts šo Noteikumu 17. punktā).
8.4. Īpašumtiesības uz Preci pāriet Pircējam ar to brīdi, kad kurjers nodod Preces Pircējam. Preču nejaušas nozaudēšanas vai bojājuma risks pāriet Pircējam, kad Pircējs vai trešā persona, kas nav Pircēja izraudzītais pārvadātājs (kurjers), ir saņēmis Preces. a Preces pārvadātāju izvēlas pats Pircējs, un Pārdevējs nepiedāvāja šādu piegādes iespēju, šajā daļā norādītais risks pāriet Pircējam ar brīdi, kad Prece tiek nodota pārvadātājam.
8.5. Sūtījuma piegādes brīdī Pircējam vai trešajai personai, kuru norādījis Pircējs, ir pienākums kopā ar transporta uzņēmuma pārstāvi pārbaudīt sūtījuma iepakojuma stāvokli. Ja Pircējs konstatē, ka sūtījums ir bojāts, Pircējam ir pienākums:
– norādīt par to kurjeram, kas piegādāja Preci;
sūtījuma piegādes dokumentā atzīmēt, ka iepakojumam ir bojājumi un kopā ar kurjeru aizpildīt Iepakojuma bojājumu (pārbaudes) aktu;
– pārbaudīt iepakojumu iekšpusē esošās Preces un, ja tās ir bojātas, bojājumus fiksēt ar fotogrāfijām. Fotogrāfijas būs nepieciešamas Preču atgriešanas procedūrai par neatbilstošas Preces piegādi;
– ja Preces iepakojums nav bojāts, kurjera klātbūtnē Preci pārbaudīt nav nepieciešams.
Ja Pircējs pieņem sūtījumu un paraksta dokumentus, tiek pieņemts, ka sūtījums ir piegādāts pienācīgā veidā.
8.6. Konstatējot sūtījuma iepakojuma bojājumu, Pircējam vai trešajai personai, kuru norādījis Pircējs, ir tiesības sūtījumu nepieņemt. Šādā gadījumā kurjeru pakalpojumus sniedzošās organizācijas pārstāvis kopā ar Pircēju vai trešo personu, kuru norādījis Pircējs, aizpilda speciālu sūtījuma pārbaudes aktu, ko iesniedz kurjeru pakalpojumus sniedzošās organizācijas pārstāvis, kurā norāda konstatētos bojājumus.
8.7. Pircējam vai trešajai personai, kuru norādījis Pircējs, pieņemot sūtījumu un parakstoties kurjeru pakalpojumus sniedzošās organizācijas pārstāvja iesniegtajā datu uzkrāšanas ierīcē vai uz papīra piegādes apliecinājuma bez piezīmēm, tiek pieņemts, ka Preces ir piegādātas nebojātā sūtījuma iepakojumā, papildu pakalpojumi, kas norādīti datu uzkrāšanas ierīcē vai papīra piegādes apliecinājumā, ir pienācīgi sniegti, ja nav norādīts pretējais.
8.8. Piegādājot un nododot Preces Pircēja norādītajā adresē, tiek pieņemts, ka Preces Pircējam ir nodotas, neņemot vērā to, vai Preces faktiski pieņem Pircējs, vai jebkura trešā persona, kas pieņēma Preces norādītajā adresē. Ja plānotajā Preču piegādes dienā Preces netiek piegādātas, Pircējs nekavējoties, bet ne vēlāk kā nākamajā dienā pēc plānotās Preču piegādes dienas, par to informē Pārdevēju.
8.9. Ja Pircējs nepieņem Preces, Pircējam, aizpildot pasūtījuma piegādes rekvizītus, ir jānorāda tās personas dati, kura pieņem Preces.
8.10. Pieņemot Preces, ir jāuzrāda derīgs personu apliecinošs dokuments, lai pienācīgi identificētu Pircēju. Ja Pircējs pats nevar pieņemt Preces, bet Preces ir piegādātas uz Pircēja norādīto adresi, Pircējs nav tiesīgs celt pretenzijas pret Pārdevēju par Preču piegādi nepiemērotai personai.
8.11. Pircējam ir pienākums 14 (četrpadsmit) dienu laikā no Preču piegādes brīža pārbaudīt Preču iepakojumus, daudzumu, kvalitāti, sortimentu, piederumus un komplektāciju. Ja Pircējs neizpilda šo pienākumu noteiktajā termiņā un neiesniedz pretenziju Pārdevējam, tiek uzskatīts, ka Preču iepakojums ir atbilstošā stāvoklī, un tiek uzskatīts, ka Preču daudzums, kvalitāte, sortiments, piederumi un komplektācija atbilst Līguma noteikumiem.
Preču saņemšana veikalā
8.12. Pēc Pircēja izvēles, izņemot gadījumus, kas paredzēti sadaļā “Preču piegāde un saņemšana“, interneta veikalā pasūtītās Preces var bez maksas saņemt veikalā.
8.13. Pēc tam, kad Pārdevējs ir sagatavojis Preces saņemšanai, Pircējs ar e-pasta vai cita saziņas līdzekļa (telefona vai SMS) starpniecību tiek informēts, ka Preces ir sagatavotas saņemšanai.
8.14. Parasti Preču sagatavošanas saņemšanai termiņi ir norādīti sadaļā “Piegāde un saņemšana”.
8.15. Pasūtītās Preces jāizņem ne vēlāk kā 7 (septiņu ) dienu laikā pēc tam, kad Pārdevējs informējis Pircēju pa e-pastu vai ar citu saziņas līdzekļu (telefoniski vai SMS) palīdzību par iespējamo Preču saņemšanu. Ja Preces netiek saņemtas šajā punktā noteiktajā termiņā, pasūtījums tiek anulēts.
8.16. Īpašumtiesības uz Preci, saņemot to veikalā, pāriet Pircējam ar to brīdi, kad Pārdevējs nodod Preces Pircējam.
8.17. Saņemot Preces veikalā, Pircējam ir pienākums:
a) norādīt pasūtījuma numuru;
b) uzrādīt derīgu personu apliecinošu dokumentu.
8.18. Tikai Pircējs var saņemt Preces. Ja Preces paņems cita persona, pasūtot Preces, tai jābūt norādītai kā Preču saņēmējam. Ja Pircējs ir juridiska persona, Pārdevējam ir tiesības pieprasīt pilnvaru Preču saņemšanai.
8.19. Preču saņemšanas brīdī Pircējam vai trešajai personai, kuru norādījis Pircējs, ir pienākums pārbaudīt Preču iepakojumu, daudzumu, kvalitāti, sortimentu, piederumus un komplektāciju:
a) konstatējot Preču iepakojuma bojājumu, Preču daudzuma, kvalitātes, sortimenta, piederumu un komplektācijas neatbilstību (-as), Pircējam vai trešajai personai, kuru norādījis Pircējs, ir tiesības Preces nepieņemt;
b) Pircējam vai trešajai personai, kuru norādījis Pircējs, pieņemot Preces, tiek pieņemts, ka Preces nodotas pienācīgā iepakojumā, Preču daudzums, kvalitāte, sortiments, piederumi un komplektācija atbilst Līguma nosacījumiem.
8.20. Papildinformācija, kas ir saistīta ar Preču piegādi, sniegta sadaļā “Preču piegāde un saņemšana“.
9. Preču cena un piegādes izdevumi
9.1. Preču cenas būs tādas, kādas ir norādītas interneta veikalā. Pārdevējs dara visu iespējamo, lai nodrošinātu, ka Preču cenas brīdī, kad Pircējs veic pasūtījumu, ir pareizas. Ja Pārdevējs pamana, ka Preču cenās ir neprecizitātes, tiek piemērots šo Noteikumu 9.5. punkts.
9.2. Preču cenas var mainīties, taču šādas izmaiņas neietekmē jau noslēgtus līgumus.
9.3. Preču cenās ir iekļauts PVN (ja piemērojams) pēc attiecīgajā brīdī Latvijas Republikā spēkā esošās likmes. Gadījumā, ja PVN likme mainās laikā no pasūtījuma datuma līdz piegādes datumam, cena var mainīties, ņemot vērā PVN likmes izmaiņas, ja vien Pircējs nav pilnībā samaksājis par Precēm, pirms stājas spēkā PVN likmes izmaiņas. Pārdevējs rakstiski informē Pircēju par šādām cenu izmaiņām un nodrošina Pircējam iespēju iegādāties Preces par cenu, kas ir koriģēta, ņemot vērā grozīto PVN likmi, vai atcelt pasūtījumu. Pasūtījums netiek pildīts tik ilgi, kamēr netiek saņemta Pircēja atbilde. Ja ar Pircēju nav iespējams sazināties, izmantojot norādīto kontaktinformāciju, pasūtījums tiek uzskatīts par atceltu, un Pircējs tiek rakstiski informēts.
9.4. Preču cenās nav iekļautas pasūtījuma sagatavošanas, piegādes un Preču pārnēsāšanas izmaksas. Piegādes izdevumu izcenojums, kas ir norādīts interneta veikalā, var mainīties. Pašreizējās piegādes izmaksas ir norādītas sadaļā “Piegāde un savākšana”.
9.5. Ņemot vērā to, ka Pārdevēja interneta veikalā tiek piedāvāts ļoti plašs Preču sortiments, neskatoties uz visiem Pārdevēja saprātīgiem centieniem, nevar izslēgt gadījumu, ka Preces cena var būt norādīta nepareizi no Pārdevēja neatkarīgas tehniskās kļūdas dēļ. Gadījumā, ja Pārdevējs konstatē, ka Preču cena ir norādīta nepareizi, Pārdevējs par to informē Pircēju pa e-pastu vai ar citu saziņas līdzekļu (telefoniski vai SMS) palīdzību un atceļ pasūtījumu. Pircējam, ja tas vēlas iegādāties to pašu Preci par jauno pareizi norādīto cenu, tā ir jāpasūta no jauna.
10. Apmaksa
10.1. Par Precēm Pircējs var norēķināties:
a) ar bankas pārskaitījumu uz Pārdevēja kontu, kas norādīts PVN priekšapmaksas rēķinā;
b) maksājuma (kredīta vai debeta) karti;
10.2. Ja Pircējs izvēlas 10.1. punkta a) apakšpunktā noteikto maksājuma veidu, Pircējam ir pienākums ir apmaksāt saņemto avansa rēķinu bankā ne vēlāk kā 3 (trīs) dienu laikā no taustiņa “Pasūtīt” nospiešanas. Norādītajā termiņā neveicot maksājumu, Pārdevējam ir tiesības uzskatīt, ka Pircējs atteicās no līguma slēgšanas, un anulēt pasūtījumu.
10.3. Pircēja izvēlētās Preces tiek rezervētas Pārdevēja sistēmā un Pārdevējs sāk pildīt pasūtījumu:
a) kad Pārdevējs saņem paziņojumu no Pircēja bankas par veikto maksājumu par izvēlētajām precēm – Noteikumu 10.1. a. un b. punkta gadījumā;
11. Pircēja pienākumi
11.1. Pircējs apņemas Pirkuma veidlapā sniegt tikai pareizu un pilnīgu informāciju. Mainoties reģistrācijas formā norādītajai informācijai, Pircējam ir pienākums nekavējoties to atjaunot.
11.2. Pircējs apņemas godīgi un pareizi izmantot interneta veikalu, nekaitēt tā darbam vai stabilai darbībai. Ja Pircējs neievēro šo pienākumu, Pārdevējs ir tiesīgs bez iepriekšēja brīdinājuma ierobežot, apturēt (pārtraukt) Pircēja iespējas izmantot Interneta veikalu, un Pārdevējs nav atbildīgs par jebkādiem zaudējumiem, kas Pircējam radušies saistībā ar to.
11.3. Pircēja pienākums ir samaksāt par pasūtītajām Precēm un pieņemt tās saskaņā ar šiem Noteikumiem un nosacījumiem.
11.4. Neatkarīgi no jebkādiem pienākumiem, kas izriet no citiem šo Noteikumu punktiem, Pircējs apņemas pārbaudīt Preces pirms to lietošanas (tostarp pirms to salikšanas, komplektēšanas utt.) un pārliecināties, ka saņemtās Preces ir tās, kuras Pircējs ir pasūtījis.
11.5. Pircējam jāievēro visas pārējās šajos Noteikumos un Latvijas Republikas tiesību aktos noteiktās prasības.
12. Pārdevēja pienākumi
12.1. Pārdevējs apņemas:
a) darīt visu iespējamo, lai nodrošinātu, ka Pircējs var pienācīgi izmantot Interneta veikala sniegtos pakalpojumus;
b) ievērot Pircēja privātumu, Pircēja personas datus apstrādāt tikai Noteikumos, Privātuma politikas un Latvijas Republikas tiesību aktos noteiktajā kārtībā.
12.2. Pārdevējs apņemas ievērot visas šajos Noteikumos noteiktās prasības.
13. Ražotāja garantija
13.1. Dažām Pārdevēja pārdodamajām Precēm tiek nodrošināta ražotāja garantija. Informācija par garantiju un piemērojamiem nosacījumiem ir norādīti ražotāja garantijā, kas iesniegta ar Precēm.
13.2. Ražotāja garantija papildina Pircēja tiesības attiecībā uz Preces defektiem.
13.3. Ražotāja garantija ir spēkā tikai tad, ja nav pārkāpti Preču ekspluatācijas noteikumi. Pirms Preces lietošanas Pircējam rūpīgi jāizlasa Preces ekspluatācijas instrukcija, ja tāda ir.
14. Preces kvalitāte
14.1. Pārdevējs garantē Preču kvalitāti (likumiskā kvalitātes garantija). Pārdevējs dažādiem Preču veidiem piešķir kvalitātes garantiju, kas ir spēkā noteiktu laika periodu un kuras konkrētais termiņš un citi nosacījumi ir norādīti kopā ar Precēm iesniegtajos dokumentos.
14.2. Preču fotoattēli ir tikai ilustratīvi, oriģinālie produkti var atšķirties no attēlotajiem. Ieliktās Preces fotogrāfijas nevar izmantot par pamatu jebkādām pretenzijām. Prece uzskatāma par atbilstošu, ja tā atbilst interneta veikalā sniegtajam paraugam, modelim vai aprakstam.
14.3. Pārdevēja sniegtā garantija neierobežo Pircēja tiesības, kuras, iegādājoties neatbilstošas kvalitātes preces, nosaka Latvijas Republikas normatīvie akti.
15. Garantija un Pircēja tiesības neatbilstošas preces gadījumā
15.1. Preču trūkumi tiek novērsti, kā arī neatbilstošas Preces tiek aizstātas vai atgrieztas, pamatojoties uz šajos Noteikumos nostiprināto kārtību un ņemot vērā piemērojamo Latvijas Republikas tiesību aktu prasības.
15.2. Pircējs, kurš vēlas iesniegt sūdzību par bojātu vai nepilnīgu Preci, var to izdarīt veikalā vai pa e-pastu [email protected],
15.3. Iesniedzot sūdzību, Pircējam ir jāsniedz šāda informācija:
a) Preces rēķina un pasūtījuma numurs. Ja iespējams, Pircējs pievieno rēķinu, lai Pārdevējs varētu pēc iespējas ātrāk izskatīt Pircēja sūdzību;
b) norādīt Preces defektu, bojājuma pazīmes vai trūkstošo daļu;
c) iesniegt citus pierādījumus, piemēram, Preces fotoattēlu, defekta vietas fotoattēlu (ja tas ir mehānisks defekts un to var nofotografēt), Preces iepakojuma fotoattēlu u.c.
15.4. Iesniedzot sūdzību, Pircējam ir jānorāda viens no veidiem, kādā Pircējs vēlas, lai sūdzība tiktu atrisināta:
a) Pārdevējs bez maksas novērš Preču neatbilstību – defektus – saprātīgā termiņā, ja defektus var novērst saskaņā ar garantijas noteikumiem;
b) atbilstošu pirkuma cenas samazinājumu, ņemot vērā Preču nolietojumu vai labumu, ko Pircējs guvis no Preču lietošanas, par ko vienojušies Pārdevējs un Pircējs;
c) saprātīgā termiņā bez maksas aizstāt Preces ar analogām tādas pašas kvalitātes Precēm, izņemot gadījumus, kad defekts ir neliels/nebūtisks vai radies Pircēja vainas dēļ;
d) lauzt Līgumu un atmaksāt Pircējam par Precēm samaksāto summu, ja vien Preču neatbilstība nav nenozīmīga un nevar ietekmēt Pircēja spēju lietot Preces. Preces neatbilstība tiek uzskatīta par nenozīmīgu, ja tā būtiski nepasliktina Preces būtisko funkciju izpildi vai izmantojamību un ir novēršama, neradot vizuāli pamanāmas izmaiņas Preces ārējā izskatā.
15.5. Izskatot sūdzību, atbilde tiek sniegta 15 (piecpadsmit) dienu laikā no sūdzības saņemšanas dienas. Ja objektīvu iemeslu dēļ šajā termiņā nav iespējams atbildēt uz Pircēja sūdzību, Pārdevējs nekavējoties rakstiski informē Pircēju, norādot saprātīgu termiņu, kurā tiks sniegta atbilde, un pamatojot šāda pagarinājuma nepieciešamību.
15.6. Nepaņemtās, garantijas apkalpošanai nodotās Preces tiek uzglabātas 3 (trīs) mēnešus. Šis termiņš sākas no brīža, kad Pircējs, izmantojot Pircēja norādīto kontaktinformāciju (tālruni, e-pasta adresi u.c.), Pircējam pirmo reizi paziņo, ka no Garantijas servisa centra atgrieztās Preces ir pieejamas Pircējam, lai tās saņemtu. Ja Pircējs nesaņem Preces noteiktajā termiņā, Pārdevējam ir tiesības vairs neglabāt Preces, un Preces var tikt utilizētas. Šādā gadījumā Pārdevējs nav atbildīgs par nesaņemtajā Precē palikušo Pircēja informāciju un citiem Pircēja zaudējumiem, kas radās saistībā ar šādu Preces iznīcināšanu.
15.7. Ja Pircējs (patērētājs) atklāj neatbilstošas kvalitātes Preci un vēlas to atgriezt, Pārdevējs apņemas atgriezt Preci Pircējam, atlīdzinot Pircējam (patērētājam) ar Preces atgriešanu saistītos izdevumus. Ja Pircējs izvēlas citu Preču atgriešanas veidu, nevis to, ko piedāvā Pārdevējs, kas rada nesamērīgas un lielākas izmaksas, Pārdevējam nav pienākuma segt šādas atgriešanas izmaksas.
15.8. Līguma noteikumiem neatbilstošas lielgabarīta Preces un par 10 kilogramiem smagākas Preces trūkumu novēršanai, apmaiņai vai Līguma atcelšanai nogādā Pārdevējs uz sava rēķina, ja Līgums ir slēgts ar patērētāju (fizisku personu). Ja Pārdevējs atsakās nogādāt preci, Pircējs (patērētājs) ir tiesīgs nogādāt preci pats vai ar trešās personas palīdzību, bet uz Pārdevēja rēķina. Šādā gadījumā Pārdevējs apņemas atlīdzināt Pircējam (patērētājam) Preces atgriešanas izdevumus, kas Pircējam radušies, atgriežot Preci Pārdevējam, 3 (trīs) darba dienu laikā pēc izdevumus apliecinoša dokumenta saņemšanas.
16. Atbildība
16.1. Pircējs ir atbildīgs par darbībām, kas veiktas, izmantojot Interneta veikalu, tostarp, bet ne tikai, par pirkuma veidlapā norādīto datu pareizību. Pircējs ir atbildīgs par jebkuras kļūdas vai neprecizitātes sekām reģistrācijas veidlapā norādītajos datos.
16.2. Aizpildot pirkuma veidlapu Interneta veikalā, Klients ir atbildīgs par savu pieteikšanās datu glabāšanu un/vai nodošanu trešajām personām. Ja Interneta veikalā sniegtos pakalpojumus izmanto trešās personas, kas pieteicās Interneta veikalā, izmantojot Klienta pieteikšanās datus, Pārdevējs šādu personu uzskata par Klientu, un Klients ir atbildīgs par visām šīs trešās personas darbībām, kas veiktas Interneta veikalā.
16.3. Pārdevējs, ciktāl tas nav pretrunā ar piemērojamiem tiesību aktiem, ir atbrīvots no jebkādas atbildības gadījumos, kad zaudējumi radušies tādēļ, ka Pircējs nav iepazinies ar šiem Noteikumiem, šo Privātuma politiku un citiem šajos Noteikumos minētajiem dokumentiem, neraugoties uz Pārdevēja ieteikumiem un saistībām, lai gan viņam ir bijusi iespēja to darīt.
16.4. Klientam ir pienākums nodrošināt, ka dati, kas saistīti ar viņa/viņas pieteikšanos Interneta veikalā, tiek droši glabāti un netiek izpausti, ka šie dati ir zināmi tikai Klientam un tos izmanto tikai Klients, un ka Klients nenododod vai citādi neļauj citām personām iepazīties vai izmantot šos datus. Ja ir aizdomas, ka pieteikšanās datiem varētu būt piekļuvusi cita persona, par to nekavējoties jāpaziņo Pārdevējam, un Pārdevējs nekavējoties jāinformē par jebkuru pārkāpumu vai pieteikšanās datu izpaušanu. Visas darbības, kas veiktas, izmantojot Pircēja identifikācijas kodu, tiek uzskatītas par Pircēja veiktām, un Pircējs uzņemas pilnu atbildību par šādu darbību sekām.
16.5. Par Internetveikalā noslēgtā Līguma neizpildi puses ir atbildīgas Latvijas Republikas tiesību aktos noteiktajā kārtībā.
16.6. Gadījumā, ja Pārdevējs pārkāpj šo Noteikumu un nosacījumu noteikumus, Pārdevējs ir atbildīgs par jebkādu kaitējumu vai zaudējumiem, kas Pircējam radušies kā šo Noteikumu un nosacījumu pārkāpuma paredzāmas sekas. Kaitējumu vai zaudējumus uzskata par paredzamiem, ja tie ir acīmredzamas Pārdevēja pārkāpuma sekas vai ja šāds kaitējums vai zaudējumi bija zināmi Pārdevējam un Pircējam Līguma noslēgšanas brīdī.
16.7. Pārdevējs piegādā Preces tikai lietošanai mājsaimniecības vajadzībām un personīgai lietošanai. Pircējs apņemas neizmantot pārdotās Preces komerciāliem, uzņēmējdarbības vai tālākpārdošanas mērķiem, un Pārdevējs nav atbildīgs par jebkādiem peļņas zaudējumiem, uzņēmējdarbības zaudējumiem, uzņēmējdarbības pārtraukšanu vai uzņēmējdarbības iespēju zaudējumiem, kas radušies Pircējam.
16.8. Pārdevējs nav atbildīgs par citu uzņēmumu tīmekļa vietnēs sniegto informāciju, pat ja Pircēji piekļūst šīm tīmekļa vietnēm, izmantojot saiti Pārdevēja interneta veikalā.
17. Notikumi ārpus Pārdevēja kontroles
17.1. Pārdevējs nav atbildīgs par Līguma vai jebkādu no Līguma izrietošo saistību neizpildi vai izpildes kavējumu, ja šāda neizpilde vai kavējums rodas no Pārdevēja neatkarīgu notikumu dēļ, kā noteikts šo Noteikumu 17.2. punktā.
17.2. No Pārdevēja neatkarīgs notikums ir jebkura darbība vai notikums, kas ir ārpus Pārdevēja saprātīgas kontroles.
17.3. Gadījumā, ja notiek notikums ārpus Pārdevēja kontroles, kas ietekmē pienācīgu Pārdevēja saistību izpildi saskaņā ar Līgumu:
a) Pārdevējs nekavējoties informēs Pircēju; un
b) Pārdevēja saistību izpilde saskaņā ar Līgumu tiks apturēta, un saistību izpildes termiņš tiks pagarināts par laiku, kas ir vienāds ar no Pārdevēja neatkarīga notikuma ilgumu. Ja notikumi, kas ir ārpus Pārdevēja kontroles, ietekmē Preču piegādi Pircējam, Pārdevējs vienojas par jaunu piegādes datumu pēc tam, kad būs beigušies no Pārdevēja neatkarīgie notikumi.
18. Informācijas sūtīšana
18.1. Noteikumos izmantotais jēdziens “rakstiski” ietver arī e-pastus.
18.2. Pircējs, lai rakstveidā sazinātos ar Pārdevēju, vai gadījumā, ja Noteikumi paredz, ka Pircējam ar Pārdevēju jāsazinās rakstveidā, nosūta Pārdevējam e-pastu uz adresi [email protected] vai vienkāršu vēstuli, kas adresēta SIA “SKAISTUMA BARS”, Matīsa iela 69-1, Rīga, LV-1009, Latvija. Pārdevējs rakstiski informēs Pircēju par paziņojuma saņemšanu (parasti pa e-pastu). Kārtība, kādā Pircējs var izmantot atteikuma tiesības un atkāpties no Līguma attiecībā uz Pārdevēju, ir noteikta šo noteikumu 7. punktā.
18.3. Pārdevējs visus paziņojumus Pircējam nosūta uz Pircēja Pirkuma veidlapā norādīto e-pasta adresi.
19. Citi noteikumi
19.1. Jebkuram Līgumam, kas tiek slēgts starp Pārdevēju un Pircēju, tiek piemēroti šie Noteikumi kopā ar dokumentiem, kas ir skaidri norādīti Noteikumos. Jebkuras atkāpes no šiem Noteikumiem ir spēkā tikai tad, ja tās ir noformētas rakstiski.
19.2. Pircējam ir noteiktas tiesības saskaņā ar Latvijas Republikas tiesību aktiem attiecībā uz neatbilstošas kvalitātes Precēm. Noteikumu nosacījums nebūtu jāinterpretē kā tāds, kas aprobežo vai ierobežo šādu tiesību izmantošanu.
19.3. Pārdevējs ir tiesīgs nodot savas tiesības un pienākumus saskaņā ar Līgumu trešai personai vai personām, taču šāda nodošana neietekmē Pircēja tiesības un Pārdevēja pienākumus saskaņā ar šiem Noteikumiem. Šādas nodošanas gadījumā Pārdevējs informēs Pircēju, sniedzot informāciju par nodošanu interneta veikalā.
19.4. Pircējam nav tiesību nodot visas vai daļu tiesību vai saistību, kas izriet no šiem Noteikumiem, trešajai personai vai personām bez Pārdevēja rakstiskas piekrišanas.
19.5. Ja kādu no šiem Noteikumiem tiesa atzīst par nelikumīgu, nederīgu vai nepiemērojamu, pārējie šo Noteikumu nosacījumi paliek spēkā un piemērojami pilnā apmērā. Jebkurš šo Noteikumu nosacījums, kas atzīts par nelikumīgu, nederīgu vai nepiemērojamu tikai daļēji vai noteiktā apmērā, paliks spēkā tādā apmērā, kādā tas netika atzīts par nelikumīgu, nederīgu vai nepiemērojamu.
19.6. Ja šajos Noteikumos nav norādīts citādi, jebkāda Pārdevēja kavēšanās, kas ir saistīta ar savu tiesību saskaņā ar šo Līgumu izmantošanu, nenozīmē Pircēja atbrīvošanu no saistību izpildes vai atteikšanos no šīm tiesībām, bet atsevišķa vai daļēja jebkuras saistības izpilde vai jebkuras tiesības atsevišķa vai daļēja izmantošana nenozīmē, ka šīs saistības nav jāpilda vai šīs tiesības nevar turpmāk izmantot.
19.7. Šos Noteikumus un pušu savstarpējās attiecības saskaņā ar šiem Noteikumiem (ieskaitot Līguma noslēgšanu, spēkā esamību, piemērošanu un izbeigšanu) reglamentē un interpretē saskaņā ar Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem.
19.8. Jebkurš strīds, domstarpība vai prasība, kas izriet no šiem Noteikumiem vai attiecas uz tiem vai to pārkāpšanu, izbeigšanu vai spēkā esamību, tiek galīgi izšķirts Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.
19.9. Strīdi starp Pircēju un Pārdevēju tiek risināti savstarpēju sarunu ceļā. Ja Pārdevējs atsakās apmierināt Pircēja sūdzību vai Pircējs nepiekrīt Pārdevēja piedāvātajiem risinājumiem un nosaka, ka tā tiesības vai intereses tika pārkāptas, Pircējs var iesniegt sūdzību Patērētāju ārpustiesas strīdu risināšanas komisijā, kas atrodas Brīvības iela 55, Rīga, Latvija, LV-1010 un, kas risina patērētāju strīdus (vairāk informācijas par strīdu risināšanu pieejama http://www.ptac.gov.lv/lv).
Spēkā no 18.07.2023.